Constanța

„Este greu de crezut că Făgădău, rupt din sufletul lui Radu Mazăre, poate trece peste interesele imobiliare ale grupării”

foto: www.evz.ro

Primarul Decebal Făgădău a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a aproba întocmirea registrului parțial al spațiilor verzi din Constanța. În mod absurd însă, registrul începe cu două terenuri virane, care numai a spațiu verde nu arată.

Scris de 
 pe data 
20 martie, 2019

Reacția a venit imediat din partea președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Liberalul îl acuză pe Făgădău că s-a decis să facă acest registru, acum după ce au fost distruse toate spațiile verzi și parcurile din oraș.

„Primarul Decebal Făgădău şi-a dat seama, după ani buni, că municipiul Constanţa are nevoie de un registru al spaţiilor verzi. Ani în care gaşca Mazăre din fruntea primăriei, din care făcea parte şi actualul primar, a retrocedat şi vândut tot ce s-a putut în Constanţa, parcuri, spaţii verzi, orice petec de teren care putea fi exploatat de camarila pesedistă. După ce au distrus parcul Tăbăcărie, parcul de la Gară, parcul de la Casa de Cultură, Făgădău vine acum în faţa constănţenilor cu un registru parţial al spaţiilor verzi, registru care se deschide cu două poziţii de teren viran, unul pe bd-ul Aurel Vlaicu colţ cu str. Industrială şi altul pe str. Stânjeneilor”, a declarat Bogdan Huțucă.

Liberalul consideră că este o abordare „jenantă” a primarului Făgădău, care în loc să includă în registrul spațiilor verzi parcurile orașului, începe cu două terenuri virane. Mai mult decât atât, Huțucă reclamă faptul că administrația PSD a Constanței a refuzat din 2008 până în prezent să întocmească acest registru al spaţiilor verzi, „care era văzut ca o piatră de moară atârnată la gâtul afacerilor imobiliare ale găştii Mazăre”. „Dar acum, probabil, după ce s-a distrus tot ce putea fi distrus, primarul Făgădău vine în dinţi cu ramura de măslin, la picioarele sale aşternându-se un oraş defrişat, sufocat în betoane şi construcţii haotice chiar acolo unde, cândva, se întindeau parcuri şi spaţii verzi”, spune Huțucă.

Cu toate acestea, președintele PNL Constanța a anunțat că toți consilierii locali liberali vor vota pentru aprobarea acestui proiect de înfiinţare a registrului spaţiilor verzi, în speranţa că de undeva tot trebuie început şi că Primăria Constanţa va găsi măcar în al 12-lea ceas, resursele şi capacitatea de a atrage fonduri europene pentru amenajarea acestor terenuri virane în spaţii verzi de agrement pentru constănţeni.

„PNL militează pentru amenajarea de noi spaţii verzi şi parcuri în Constanţa, consilierii locali venind în acest sens chiar şi cu un proiect de hotărâre, dar care a fost îngropat imediat de primarul Făgădău. Este greu de crezut că un primar PSD rupt din sufletul lui Radu Mazăre poate trece peste interesele imobiliare ale grupării din care face parte şi care l-a crescut, însă avem datoria de a ne lupta pentru fiecare colţ de spaţiu verde care a scăpat din gheare administraţiei locale”, a mai declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate