Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a vorbit, la Adevărul Live, despre audierea premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European, despre sancţiunile pe care le riscă România pentru nerespectarea statului de drept, dar şi despre competiţia internă din PNL pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, cursă în care s-a înscris şi Siegfried Mureşan.

„Între 1 ianuarie şi 30 iunie, Viorica Dăncilă va negocia cu şefii de guverne bugete de miliarde de euro. Imaginaţi-vă că Viorica Dăncilă o va suna pe Angela Merkel pentru a negocia bugetele UE. Vă spun sincer că fiecare zi cu Viorica Dăncilă la conducere face foarte rău. Trebuie utilizate toate pârghiile constituţionale pe care la avem pentru a schimba acest Guvern. Este un premier care săptămâna trecută s-a prezentat lamentabil la Bruxelles. Cu cât mai devreme va fi schimbată, cu atât va fi mai bine. E târziu, dar nu chiar atât de târziu. Mai bine fără ea, decât cu ea.

În ceea ce privește audierea premierului Dăncilă la Strasbourg, Siegfried Mureșan a spus că „e păcat că avem de ales între a prefera să meargă şi să ne facă de râs sau să nu se prezinte deloc”. „Săptămâna trecută nu a convins pe nimeni în PE. Oamenii aceia ştiu deja situaţia, dar vă spun că după discuţiile de atunci, lumea a fost şocată, ne-au zis cu subiect şi predicat că „avem impresia că doamna Dăncilă nu înţelege în limba engleză nici măcar când îi spunem „bună ziua”. Dumneaei nu poate să poarte nicio discuţie între patru ochi cu cineva, e legată de mâini şi de picioare de propria incompetenţă. La fiecare întâlnire a fost cu translator”, a mai declarat europarlamentarul PNL.

 

 

(Visited 191 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.