Fără nicio perspectivă de dezvoltare, asistăm la amputarea deliberată a oricărei șanse ca într-o bună zi să putem trăi într-un oraș de care să fim cu adevărat mândri. Spoiala și cârpelile cu care se laudă domnul primar Făgădău sunt de fapt rodul unei reale incapacități de a vedea nevoile și prioritățile unei urbe ce își dorește să intre în rândul civilizației.

Trioul Făgădău, Babu, Răsăuțeanu sunt eticheta unui produs administrativ expirat ce stă lipită  pe fruntea orașului. O îmbinație nefericită de demagogie pesedistă, golăneală de bodegă și dilentatism de domnișoară. Și peste toată această impostură roșie, multă incompetență.

De aceea, Constanța și constănțenii nu își mai pot permite luxul de a mai sta în genunchi încă patru ani în fața acestor indivizi. Făgădău trebuie să plece acasă și să îi ia cu el pe gherțoiul împăiat în primărie pe post de viceprimar și pe manechinuitul de costume slim fit din biroul alăturat.

Constanța are nevoie de o nouă administrație, de un nou primar, de o nouă majoritate în Consiliul Local din care PSD să nu facă parte nici măcar cu gândul. Dar pentru asta e nevoie nu doar de dorința cetățenilor, care cu siguranță vor asta, ci este nevoie mai ales de voința partidelor de dreapta. PNL, USR și PMP trebuie să își asume împreună o alianță dincolo de orice calcule politice conjuncturale deoarece datoria lor este interesul cetățeanului. Depesedizarea orașului și a județului necesită o acțiune comună, cu un candidat comun, iar orgoliile sunt lăsate la ușă, iar agenda cetățeanului trebuie să se regăsească pe masa de lucru.

Această simbioză trebuie să fie însă una completă. Orice înțelegere fracționată și orice scaun gol de la această masă ar zădărnici din start scopul real. Înțelegerea trebuie asumată din startul locului de toate cele trei formațiuni politice, iar candidatul trebuie să fie de comun acord desemnat și susținut. Calculele hârtiei arată că șansele lui Făgădău cresc exponențial în afara existenței acestei înțelegeri de la nivelul partidelor de dreapta. Așadar, la treabă…

Oamenii așteaptă ca partidele să dea dovadă de maturitate politică și oportunitatea ca, după 20 de ani de PSD, să meargă hotărâți la vot încrezători că în sfârșit orașul Constanța va ieși de sub plapuma roșie.

Tentația iepurașilor independenți va fi, de asemenea, mare și susținută cu toate eforturile de Făgădău și PSD. Iar dacă înțelegerea PNL-USR-PMP se va concretiza, orice alt candidat care se plasează în afara acestui triunghi nu va face decât jocurile pesediste.

Pentru prima dată, PSD poate fi trimis acasă, cu tot cu primar și armata de hrănaci care au fagocitat resursele Constanței în ultimii 20 de ani. Este nevoie doar de puțină înțelegere și o fărâmă de noroc..

(Visited 1.544 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.