Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, după ce Gabriela Firea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a purtat o cască în timpul unei conferințe de presă, că PSD face o campanie bazată pe fake-news și manipulare, fiind vizibil faptul că șeful statului nu purta cască, relatează Mediafax.

Îmi pare rău că se continuă mizeriile. Am văzut fotografia aia cu casca. Președintele a stat în fața jurnaliștilor, a stat după de vorbă cu ei, oricine putea să vadă. Nici vorbă de existența a unei căști. Dar ăsta e stilul cu care comunică PSD-ul. Din punctul nostru de vedere nu avem ce să vorbim cu ei”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a adăugat că ”se poate observa diferența” dintre Klaus Iohannis li Viorica Dăncilă. „Se vede diferența. Am spus foarte limpede, românii își pot forma opinia despre candidați, pentru că sunt candidați foarte bine cunoscuți.

Ca atare, președintele este deschis la orice fel de dialog și toată campania a fost înconjurat de oameni, a comunicat cu cetățenii și nu cred că are nevoie să în stilul de campanie pe care îl face PSD-ul, bazat pe fake-news, pe manipulări sau minciuni gogonate.“

Imaginea distribuită de Gabriela Firea

Fotograful Octav Ganea de la Inquam Photos a postat și el pe Facebook o imagine care demontează teoria că Iohannis purta cască, precizând că „chiar si atunci când suntem scosi din sala reușim să demontăm știrile false”.

Octav Ganea a explicat, într-un mesaj transmis Digi 24, că fotografii au fost invitați cinci minute la începutul conferinței, după care au fost invitați să iasă afară din rațiuni de spațiu.

Mai mult în timpul conferinței de presă, Iohannis a fost întrebat dacă poartă cască în ureche și a arătat că nu.

Viorica Dăncilă a profitat și ea de subiect și a subliniat în conferința de presă pe care a susținut-o după Klaus Iohannis că ea nu are cască în ureche.

La rândul său, Mihai Fifor a declarat că raportarea fake news-ului respectiv este nici mai mult nici mai puțin decât ”o nouă formă de cenzură”.
”Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliți și chiar se închid sau se suspendă conturile celor care și-au permis să spună că Iohannis este un fricos. Este o nouă formă de cenzură, realizată de „raportacii cu simbrie” ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internațională, impus prin blocada corespondenților locali, față de orice știre care arată că „împăratul este gol”, a continuat el.
Fifor mai susține că suprimarea ”libertății de exprimare„ s-a întors mereu împortiva celor care au susținut astfel de practici: ”Herr Iohannis, vă spun un adevăr istoric: toți politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârșit-o prost!”
(Visited 203 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.