Externe

FBI investighează afacerile Ivankăi Trump, fiica cea mare a președintelui SUA

FBI pune sub semnul întrebării afacerile internaționale ale Ivankăi Trump, fiica cea mare a președintelui SUA, Donald Trump.

Scris de 
 pe data 
2 martie, 2018

Conform CNN, FBI cercetează negocierile și finanțarea pentru Trump International Hotel și Trump Tower din Vancouver.

Investigaţia apare într-un moment potrivnic pentru Ivanka, aceasta fiind pe punctul de a obţine o acreditare de securitate completă pentru rolul său de consilier al președintelui Trump, pentru că, deși cercetarea contractelor străine și a afacerilor internaționale este o procedură standard, complexitatea afacerilor Organizației Trump ar putea ridica probleme.

În consecință, FBI a investigat atât afacerile în care este implicată Ivanka, cât și afacerile lui Jared Kushner pentru a stabili dacă cei doi sunt ar putea ceda în faţa presiunilor unor agenţi străini, printre care şi China.

Complexul din Vancouver s-a deschis în februarie 2017, chiar după ce Trump a devenit preşedinte. Proiectul în valoare de 360 de milioane de dolari, care are 147 de garsoniere şi 217 apartamente rezidenţiale, a devenit rapid un magnet pentru cumpărătorii străini.

Organizaţia Trump nu este proprietarul clădirii, înspă colectează taxe pentru licenţă şi marketing de la dezvoltatorul Joo Kim Tiah (membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Malaezia care conduce complexul Holborn Group al familiei în Canada). Conform declaraţiei de avere a lui Trump din iunie 2017, Organizaţia Trump a făcut un profit de cinci milioane de dolari din drepturi de autor datorită complexului.

Motivul pentru care FBI cercetează afacerea nu este clar, însă este posibil să aibă legătură cu momentul în care s-a concretizat afacerea din Vancouver, fiind una dintre puţinele dezvoltate după învestirea președintelui. Totodată, veniturile de la ivestitorii străini, cum ar fi dezvoltatorii sau cumpărătorii apartamentelor, ar putea fi de interes.

 

Actualitate