Politică

Felix Stroe îi arată pisica lui Dragnea: Azi Dobre, mâine jumătate de PSD!

Mutarea deputatului Mircea Dobre de la PSD la formațiunea lui Victor Ponta a părut, la prima vedere, o surpriză uriașă pentru pesediștii constănțeni. Om cu greutate în PSD Constanța, fost ministru până mai ieri și purtător de cuvânt al organizației județene, dezertarea lui Dobre a fost de fapt o lovitură de măciucă în creștetul lui Dragnea, care a primit astfel un mesaj destul de important de la Felix Stroe: o mișcare greșită și jumătate de organizație pleacă la Ponta.

Scris de 
 pe data 
23 mai, 2018

Pe fondul tentativei de mazilire a președintelui Felix Stroe după ce a fluierat dinaintea lui Dragnea, bătrânul pesedist arată că este uns cu toate alifiile și nu s-a resemnat în așteptarea gâdelui din Kiselef care să vină să îi ia capul. Potrivit unor apropiați ai lui Felix Stroe, migrarea deputatului Mircea Dobre către noua formațiune a lui Victor Ponta nu este tocmai străină președintelui de la Constanța, care a transmis astfel un mesaj de forță către conducerea de la București: astăzi Dobre, mâine eu și jumătate de organizație. Și dacă ținem cont că Stroe are și el un nucleu dur destul de însemnat la malul mării, impactul unor plecări în masă ar fi unul catastrofal pentru Dragnea, mai ales că murmurul nemulțumirilor în partid este în creștere pe fondul guvernării dezastruoase. Ruperea unei organizații precum Constanța ar da semnalul și către ale organizații din țară, trecute și ele prin sabia lui Dragnea la un moment dat. Pericolul pentru Dragnea este și mai mare acum, în contextul în care Victor Ponta și-a rezolvat problemele penale, iar imaginea de forță a acestuia ca fost premier de succes al PSD revine în actualitate în antiteză cu dezastrul creat de cele trei guvernări succesive, cu Viorica din Videle în frunte. Liderul PSD este cocoșat de propriile lui probleme penale, dar și de eșecurile actualului guvern, două chestiuni pe care rivalul său le-a gestionat, în cele din urmă, foarte bine. Mai mult, în situația în care Liviu s-ar mai căpătui cu o condamnare penală, Victoraș va sta la colț, nefiind uitat de grosul partidului.

Este clar că Felix Stroe își joacă la limită orice carte, miza reală a acestuia fiind conducerea RAJA. Ar da fără urmă de regret conducerea partidului, dar mazilirea lui de la Regia de Apă ar putea duce la scindarea organizației, lucru pe care i l-a transmis indirect și lui Dragnea. În acest context, este de așteptat ca liderul PSD să pună, cel puțin pentru o vreme, batista pe țambal, iar execuția lui Stroe să se amâne sau chiar să se anuleze pentru a nu împinge jumătate de partid în brațele lui Ponta.

Actualitate