În urma ședinței PSD, baronul local, Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, a fost demis din funcție de conducerea lărgită a partidului. El a refuzat să-și dea demisia dupa ce a pierdut șefia CJ Vrancea, spunând ca rezultatele sunt similare cu cele de acum 4 ani. Lider interimar al PSD Vrancea va fi chiar Marcel Ciolacu, lider central PSD.

Pe „lista neagră”, în urma rezultatelor slabe la alegerile locale, se numără și liderii Mihai Fifor – PSD Arad, Ioan Dârzu – PSD Alba, Felix Stroe – PSD Constanța, Gabriela Zetea – PSD Maramureș, Marius Dunca – PSD Brașov, au adăugat sursele social-democrate, însă o decizie nu a fost luată până acum de conducerea partidului.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, fostul primar Decebal Făgădău, președinte al organizației municipale a PSD Constanța, a fost demis de la șefia Ligii Aleșilor Locali PSD.

Viorica Dăncilă, fostul premier, a fost înlocuită la Organizația de Femei de Doina Fedorovici, care a reușit să câștige președinția Consiliului Județean Botoșani la alegerile din 27 septembrie, cu aproape 43% din voturi.

După eșecul de la alegerile prezidențiale de anul trecut, Viorica Dăncilă a fost nevoită să renunțe la șefia PSD, dar nu de bunăvoie, ci în schimbul obținerii Organizației de Femei, cedată de Rovana Plumb, care a fost aleasă europarlamentar.

De asemenea, și Niculae Bădălău va fi schimbat de la filiala PSD Giurgiu. Înlocuitorul său este Marian Mina.

Bădălău a fost numit la Curtea de Conturi, fiind votat la sfârșitul lunii iunie drept consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi.

Șefă a PSD București, Gabriela Firea nu va fi sancționată. În plus, Marcel Ciolacu a declarat public că aceasta se va regăsi pe listele pentru alegerile parlamentare, fiindu-i asigurat un fotoliu de senator.

(Visited 1.319 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.