Eveniment

Fetiță de 12 ani, ucisă de mamă și concubin. Cadavrul a stat luni de zile ascuns într-o canapea, în casă cu chiriași

Mama copilei a fost prinsă în această dimineață și arestată în Spania, fiind bănuită că, împreună cu iubitul ei, a comis această atrocitate.

Scris de 
 pe data 
6 iunie, 2023

Cadavrul unei fetițe de 12 ani, în stare avansată de putrefacție, a fost găsit în lada unei canapele, într-un apartament din București. Mama copilei a fost prinsă în această dimineață și arestată în Spania, fiind bănuită că, împreună cu iubitul ei, a comis această atrocitate.

Cadavrul a fost găsit în urmăă cu două zile, iar oamenii legii au avut nevoie de o expertiză genetică pentru a stabili vârsta și identitatea victimei. Se pare că trupul fetei a stat acuns în canapea cel puțin două luni.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminialistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a informat, marți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat luni din oficiu după ce proprietarul unei locuințe din Sectorul 4 al Bucureștiului a găsit, după plecarea unor chiriaşi, în lada canapelei, un cadavru într-un sac.

„La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor”, se arăta în comunicatul precedent al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Polițiștii cred că fetița ar fi fiica partenerei celui care închiriase locuinţa și a fost dată dispărută acum două luni.

Mama fetei a fost găsită, în această dimineață, de autoritățile spaniole, în urma unei alerte transmise la nivelul UE de autoritățile de la București. Existau informații ale polițiștilor români că mama fetei moarte și concubinul acesteia, au ieșit din țară pe cale rutieră de mai bine de o lună, drept urmare au cerut sprijin autorităților, prin Europol, pentru depistarea celor doi. Femeia a fost ridicată de polițiștii spanioli, urmează să fie interogată de aceștia în numele autorităților din București și, dacă va fi cazul, vor fi demarate proceduri pentru ca ea să fie adusă în țară. Continuă căutările la nivel european pentru depistarea bărbatului. Tatăl fetei, cel care a anunțat dispariția femeii și a minorei, este audiat la Poliție.

Actualitate