Populația localității a scăzut puternic, în contextul în care mulți locuitori au ales să plece către marile orașe. “Sre deosebire de alte orășele care au făcut asta pentru propagandă, primăria noastră deține toate casele care au fost scoase la vânzare pentru 1 euro. Nu suntem intermediari care fac legătura între vechii și noii proprietari. Vrei casa respectivă, o poți avea imediat”, spune Giuseppe Cacioppo, viceprimar al localității, pentru CNN.

Totuși, cumpărarea unei locuințe în Sambuca, fondată de arabi în secolul al IX-lea și considerată una dintre cele mai frumoase comune din Italia, vine cu un cost adițional. Noii proprietari trebuie să se angajeze să renoveze locuințele, în decurs de trei ani, la un cost începând cu 15.000 de euro. De asemenea, trebuie să depună o garanție de 5.000 de euro, care va fi returnată după finalizarea renovării.

„Spre deosebire de alte localități, care au făcut asta doar de propagandă, primăria scoate la vânzare case care costă un euro. Nu suntem intermediari între vechii și noii patroni. O vrei, e a ta”, a spus Giuseppe Cacioppo, viceprimar în Sambuca și consilier turistic.

Este un muzeu în aer liber, un mozaic de stiluri arhitecturale contrastante. Bisericile cu cupole rotunde arabe stau alături de clădiri baroce cu pardoseli glazurate, decorate cu heruvimi zâmbitori, coloane răsucite, statui alegorice şi blazoane.

Aici se află sufletul arab al Siciliei. Cele mai multe case scoase la vânzare sunt situate în „zona Saracen“, un labirint de alei înguste (mai puţin de un metru lăţime) unde oamenii se strâng. Locuinţele maure cu două etaje, construite cu pietre roz-roşcate care strălucesc la apus, oferă curţi interioare, grădini de palmieri şi pomi fructiferi şi terase cu vedere la peisajul uimitor. În zilele senine puteţi vedea de aici  Vulcanul Etna şi insula Pantelleria.

(Visited 364 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.