Steagurile au fost coborâte în bernă în oraşul Oss, în sudul Olandei, unde, din motive încă necunoscute, bicicleta – cu cinci copii la bord – a fost lovită de un tren regional pe o trecere la nivel cu calea ferată, omorând patru dintre tinerii pasageri.

Al cincilea copil şi însoţitoarea grupului, care conducea bicicleta, au fost conduşi la spital în stare critică, a anunţat poliţia într-o conferinţă de presă.

Copiii se aflau într-o ladă instalată în partea din faţă a unei biciclete electrice, pe care biciclistul stă în picioare, un model special conceput pentru transportul extraşcolar. Aceste vehicule pot transporta până la zece copii.

Cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cei cinci copii grav răniţi provin din trei familii.

Însoţitoarea tocmai adusese elevi şi se ducea la altă şcoală primară atunci când a avut loc drama joi, cu puţin înainte de ora locală 8.30 (9.30, ora României).

”Este cel mai rău coşmar al tuturor părinţilor”, a declarat la televiziunea publică NOS Edwin Renzen, fondatorul societăţii care fabrică vehiculele, marca Stint.

Un martor a declarat că a văzut conducătoarea bicicletei încercând să frâneze în momentul când a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, o informaţie pe care poliţia nu a putut-o confirma, dar care este luată în serios de către anchetatori.

”Aceasta face parte din anchetă”, a anunţat în faţa jurnaliştilor Dianne van Gammeren, şefa poliţiei locale.

Imagini filmate de o cameră montată în partea din faţă a trenului, care transporta 57 de pasageri în momentul dramei, sunt de asemenea analizate.

”Este o zi teribil de neagră. Nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat directorul ProRail, gestionarul căilor ferate olandeze.”Este o zi de doliu şi de tristeţe”, a continuat el, anunţând deschiderea unei anchete interne vizând ”să se facă totul” pentru ca drama ”să nu se mai repete”.

Cinci accidente au avut loc din 1975 la trecerea la nivel cu calea ferată la Oss, soldate cu doi morţi, potrivit ProRail.

În 2017, 208 ciclişti au fost ucişi în Olanda, potrivit ultimelor date publicate de Oficiul olandez de statistică.

În Olanda sunt peste 22 de milioane de biciclete pentru cei 17 milioane de locuitori, potrivit Asociaţiei automobiliştilor BOVAG.

(Visited 992 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.