Medicii se adaptează și ei la condițiile de siguranță impuse de amenințarea extinderii infecțiilor cu coronavirus. Pentru a nu supune unor riscuri inutile atât pacienții cât și personalul medical, o clinică privată din Constanța anunță că va oferi consultații în regim de telemedicină.

ABC Medical Center anunță că pentru a-și adapta activitatea din clinică la noile prevederi legale, va susține și încuraja comunicarea pacientului cu medicul de familie / specialist, punând la dispoziție linia telefonică 0214 610 199.

„Fiecare solicitare telefonică va fi programată pentru o consultație în sistem de telemedicină. Ne asigurăm că astfel va exista răspuns pentru orice nevoie exprimată telefonic, evitând astfel deplasarea până la clinică”, se precizează în mesajul ABC Medical Center.

Amintim că, în contextul situației de urgență, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat următoarele:

• … pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră.

• De asemenea, în vederea asigurării managementului pacienților simptomatici de către medicii de familie și medicii de specialitate din specialitățile clinice din ambulatoriul clinic, pe perioada stării de urgență pacienții beneficiaza de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României, chiar dacă nu sunt asigurate.

• Medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul clinic va consemna consultațiile medicale la distanță în fișa pacientului și în registrul de consultații, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, și va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical. Documentele, inclusiv prescripțiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

(Visited 838 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.