Actualitate

Generalul american Ben Hodges: „Rușii vor face tot posibilul să distrugă Constanța”

Scris de 
 pe data 
17 august, 2023

În ipoteza în care Rusia ar ataca România, generalii americani sunt convinși că principala țintă a Kremlinului ar fi Constanța, oraș-port de importanță geostrategică nu doar pentru români, dar și pentru NATO. În același timp, oficialii americani recunosc faptul că infrastructura rutieră și feroviară deficitară a României vor întreguna forțele române și NATO să respingă un atac rusesc.

Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa, a declarat, în exclusivitate pentru Digi24.ro, că „ România trebuie să investească în apărarea antiaeriană și în arme precise cu rază lungă de acțiune, care să le permită trupelor române să atace în adâncime”.

Admitere Ovidius Constanta 2023

„(Rușii) vor face tot posibilul să distrugă Constanța, să distrugă infrastructura României. (Rușii) au un avantaj: mărimea flotei lor (de la Marea Neagră). Pentru România, o parte cheie a apărării sale este îmbunătățirea cooperării cu vecinii: nu doar Ucraina, ci și Moldova, Bulgaria și în special Turcia. Apoi, mai sunt mii de soldați ameicani in România, la fel și francezi, aveți poliție aeriană NATO la MareaNeagră, la baza MK, sunt multe capacități ale aliaților aici”, a declarat generalul Ben Hodges.

„Cred că infrastructura din România este într-o stare jalnică, ca să fiu sincer. Este foarte greu să transporți lucruri în interiorul României. Drumurile și căile ferate nu vor ajuta forțele române sau cele NATO să se deplaseze rapid pentru a putea respinge un atac rusesc. Sau o vor face, dar cu costuri mari. E multă muncă în ceea ce privește șoselele și căile ferate pentru a permite deplasarea rapidă a vehiculelor grele”, a spus generalul american în rezervă.

Actualitate