Politică

Generalul Ciucă a căzut în ambuscada lui Cîțu. PNL defilează spre PSD

foto: cursdeguvernare.ro

Florin Cîțu a anunțat aseară că premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul deoarece nu a putut coagula susținerea parlamentară necesară pentru votarea unui guvern minoritar.

Scris de 
 pe data 
2 noiembrie, 2021

Ceea ce știa întreaga țară de 10 zile a aflat aseară și Cîțu, prelungind astfel criza politică pe care tot el a generat-o împreună cu jucătorul de golf și admiratorul Piramidelor, Klaus Iohannis.

În realitate, lucrurile au evoluat exact cum au plănuit Cîțu și echipa sa #câștigătoare. Experimentatul general Ciucă, vulpea deșertului, a picat cu pieptul dezgolit în ambuscada talibanilor liberali. L-au trimis la PSD și USR înarmat cu pistoale cu apă, stârnind amuzamentul opiniei publice și al adversarilor politici. Cîțu a aranjat totul astfel încât intrusul și incomodul Ciucă să pice în derizoriu și să se decredibilizeze mergând în fiefurile pesediștilor cu povești vânătorești.

În timp ce generalul se poticnea și ezita, Cîțu deborda de optimism, era euforic vorbind despre reușita guvernului minoritar Ciucă. Era evident că eșecul era scopul președintelui PNL pentru a mai trage o săgeată în vânt, arătând că nimeni nu e mai potrivit decât el pentru a conduce Guvernul. Plus că gașca liberală nu agrea un om nemanevrabil și incontrolabil în fruntea Guvernului.

Echipa #câștigătoare din PNL pregătea de fapt o alianța toxică cu PSD, pe care o vor servi acum electoratului într-un ambalaj al disperării și al crizei. USR nu mai poate fi frecventabil de liberali din cauza orgoliilor lui Cîțu, care nu are nicio problemă în a sacrifica PNL pentru a i se repara onoarea. În fond, PSD este partenerul mai flexibil, mai puțin rigid, în a continua cumetriile și căpușarea țării fără tărăboi. Ambele formațiuni au un punct comun consistent – o zeste însemnată de primari, de aici și nevoile și necesitățile comune ale ambelor formațiuni în a asigura resurse pentru îndestularea administrațiilor locale. USR nu știe cum e să ai mii de primari la ușa partidului care să îți ceară fonduri, proiecte, finanțare și de aceea nu poate fi rezonabil în discuții și negocieri.

Este evident că întreaga criză generată de Cîțu și Iohannis va avea un decont electoral puternic, iar tot ceea ce mai pot face liberalii acum este ca, dacă tot e să moară, mai bine să o facă cu buzunarele pline.

Actualitate