Actualitate Social

Guvernul a retras ordonanța prin care se propunea majorarea salariilor bugetarilor

Guvernul Ciucă a decis retragerea ordonanței de urgență prin care ar fi fost majorate salariile tuturor angajaților la stat. Consiliul Economic și Social a spus că actul normativ ar fi creat discriminare între angajații la stat.

Scris de 
 pe data 
17 august, 2022

Actul normativ propus de PNL și PSD prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii bugetare, aceasta fiind una dintre promisiunile făcute de Coaliție, în sensul de a majora salariile tuturor angajaților de la stat care nu se află în prezent pe grila din 2022 prevăzută de lege, adică la nivelul maxim salarial prevăzut de legea salarizării, transmite Digi24.ro

Bugetarii urmau să primească o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării. Însă, în același act normativ erau prevăzute și o serie de sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene.

Digi24 relatează că liderii Coaliției ar fi fost deranjați de disputa dintre bugetarii cu beneficii și cei fără, așa că au decis să retragă ordonanța momentan, să o modifice, urmând ca ea să prevadă în final doar majorarea pentru toți bugetarii, adică un sfert până la grila din 2022.

Actualitate