Politică

Imperiul PSD, zdruncinat din temelii. Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 voturi ‘pentru’

Joi, 10 octombrie, votul moțiunii de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului a trecut cu un număr de 238 voturi. Astfel, Guvernul actual, majoritar PSD și condus de premierul Viorica Dăncilă a căzut.

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament încă din jurul orei 8.30, declarându-se convinsă că moțiunea de cenzură va pica, în timp ce liberalii declarau că se bazează pe cel puțin 10 voturi suplimentare.

Dezbaterea pe moțiune a început la ora 10.00, iar votul a început la ora 13.00.

Votul a fost secret, exprimat cu bile. Pentru ca moțiunea să fie adoptată, iar Guvernul să cadă, a fost nevoie de minimum 233 de parlamentari care să voteze pentru.

Sunt șanse 100% ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să plece„, declara Ludovic Orban, liderul PNL, înaintea începerii ședinței de plen a Parlamentului.

Parlamentarii Opoziției i-au aplaudat zeci de secunde pe cei doi parlamentari bolnavi care au votat la moțiunea de cenzură după ce au venit direct din spital.

E vorba despre Cornel Olar (PNL – suferind de o boală cronică) și Vasile Lungu (PMP, care și-a amânat o operație la Cluj).

Parlamentarii au fost chemați în ordine alfabetică să-și exprime votul. Victor Ponta a cerut să voteze printre primii, pentru că este citat la tribunal ca martor într-un proces al fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

399 parlamentari prezenți, 245 de voturi exprimate.

Voturi pentru adoptarea moțiunii – 238, voturi contra – 4, abțineri – 0.

Moțiunea a întunit majoritatea voturilor cerute de Constituție pentru adoptare, astfel că Parlamentul retrage încrederea acordată Guvernului.

 

Actualitate