Dacă nu îi spun explicit președintelui că vor să voteze și la referendum, alegătorii nu primesc buletinele de vot.

„Când am dat Cartea de Identitate, membrul secției de votare care se ocupa cu scanarea m-a întrebat, așa, cu jumătate de gură, dacă vreau să votez și la Referendum. Păi pentru ce am venit duduie? Nu să votez? Cum adică dacă vreau să votez, din moment ce am intrat în secția de votare. Este clar o măsură de descurajare. Să îmi dea toate buletinele de vot, iar dacă nu vreau să votez la europarlamentare sau referendum, îmi voi anula votul. Am această posibilitate”, spune Mihaela Bică, o constănțeancă surprinsă de atitudinea membrilor comisiei de votare.

Aceeași părere o au și mulți alți cetățeni, care găsesc această atitudine ca una de intimidare. „Eu sunt la de la țară și ne-a zis domnul primar să nu votăm la referendum. Nepotul lui domnu primar este în secția de votare și m-a întrebat dacă votez la referendum. Ce puteam să îi zic? Am spus nu și mi-a dat doar un singuru buletin, pentru UE. Dacă îmi dădea și pentru referendum, aș fi votat că nu vedea el ce făceam în cabina de vot”, ne-a transmis un alegător din comuna Ciobanu.

În alte secții de votare, potrivit sesizărilor pe www.oprestefrauda.ro, alegătorii primesc buletinele de vot pentru Referendum doar dacă le cer în mod expres.

 

(Visited 1.291 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.