Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, în timpul discursului din Parlament, acuzând puterea că prin acțiunile sa riscă să fragilizeze statutul țării noastre în NATO și UE. „Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară”, a spus Iohannis.

Pentru țara noastră, nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și tocmai de aceea merită salutat și apreciat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, al diplomației și al armatei, care a făcut posibil dezideratul național de a aduce România în NATO și în spațiul valorilor euroatlantice.

Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile actualei majorități PSD, care, prin asaltul – fără precedent în ultimii treizeci de ani – la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul şi lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernării PSD.

Guvernarea PSD, vă spun acum, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și cu diletantismul, vulnerabilizează România.

În contextul în care țara noastră are toate atuurile pentru a fi un pilon al democrației și stabilității în regiune, PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic.
Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării.

Instanța de judecată a respins această acțiune nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni strict și numai politicianiste. Dacă adăugăm și incapacitatea de a moderniza legislația în domeniul securităţii naţionale, avem doar câteva aspecte care arată incompetența PSD și o profundă neînțelegere a ceea ce înseamnă să conduci un stat în care cetățenii sunt cu adevărat bine protejați“, a declarat Iohannis.

Ulterior, în replică, Liviu Dragnea a lăudat realizările Guvernului, transmitându-i lui Iohannis că acuzațiile sale nu vor rămâne fără răspuns.

Am intrat în al treilea an de guvernare PSD-ALDE care corespunde cu al treilea an de alocare a 2% pentru Armată. Susținem în continuare pensiile militarilor și salariile militarilor și urmează ca și la rezerviști să se pună lucrurile în ordine.

Ar fi fost util un pact politic în care toate partidele să-și asume respectarea acestui angajament al României, pentru că văd deja partide care își propun să se abată de la acest obiectiv. Aș fi vrut să propun acest obiectiv președintelui, dar după discursul de azi îmi dau seama că ar fi inutil. Înainte de toate trebuie să gândim și să acționăm românește.

Aderarea la NATO nu a fost un obiectiv politic, ci unul național. NATO nu e doar o alianță militară, e singura garanție a stabilității lumii democratice. NATO a apărut ca o alianță a binelui, a democrației, în fața răului și a exceselor totalitare. Aici e locul României. Din respect față de NATO, răspunsurile care trebuiau date unui discurs vor fi date în altă parte“, a spus Liviu Dragnea.

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.