Politică

Iohannis: „În fața bolii ești precaut, ori ești prost”. Atunci erau 270 cazuri zilnice, acum peste 7.000

În urmă cu un an, președintele Klaus Iohannis avea o ieșire publică foarte dură la adresa celor care nu purtau masca de protecție.

Scris de 
 pe data 
27 septembrie, 2021

„În fața bolii, ori ești precaut, ori ești foarte prost”, spunea șeful statului, într-un context în care în acea zi se înregistrau 270 de noi infectări cu COVID19, iar la Terapie Intensivă erau 150 persoane infectate.

Sâmbătă, la Congresul PNL, într-o sală cu alte 5.000 de persoane, președintele Iohannis stătea în toată splendoarea lui fără mască, umăr la umăr cu participanții, fără vreo distanțare socială. Și asta în condițiile în care în acea zi România înregistra 7.676 de infectări și 1.195 persoane internate la ATI.

Întrebarea legitimă care trebuie pusă președintelui Iohannis este următoare: Ai fost precaut sau ai fost prost, domnule președinte?

Declarația inițială a președintelui Klaus Iohannis din luna iunie 2020:

„Nu vă supărați, ce doveți vreți. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două”.

Actualitate