Politică

Iohannis la Constanța. „PSD rămâne un pericol pentru România, producând cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani.“

Alături de liderii liberali, Klaus Iohannis a venit la Constanța pentru a participa la două acțiuni importante ale PNL. Aflat într-o lansare oficială în cursa unui nou mandat pentru funcția de președinte al României, sâmbătă, la Casa de Cultură, Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze de simpatizanți care s-au înghesuit să dea mâna cu el.

Scris de 
 pe data 
16 septembrie, 2019

În discursul susținut în fața liderilor de filiale locale PNL din regiunea Sud-Est și a sute de liberali veniți la Casa de Cultură a Sindicatelor, Klaus Iohannis a subliniat importanța pe care alegerile prezidențiale le au în lupta cu social-democrații, asumarea unei guvernări liberale și responsabilitatea pe care partidul liberal o are față de români.

PNL este acum, prin votul românilor din 26 mai, cel mai important partid din România. Este o recunoaștere, dar, în același timp, o imensă responsabilitate. PNL înțelege acest drum și înțelege nevoia unui nou început pentru România. (…) PSD rămâne un pericol pentru România, producând cea mai dezastruasă guvernare din ultimii 30 de ani. Lupta nu este nici pe departe încheiată. Lupta va fi câștigată când guvernarea va fi preluată de un partid pentru România, nu de un partid pentru liderul său“, a declarat președintele.

Iohannis a mai spus că guvernanții pesediști au dat legi care să submineze justiția, poliția și administrația publică.

În asaltul continuu asupra Statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze și pentru oameni. Au făcut legi care să submineze instituțiile menite să protejeze cetățeanul și au pus în varful acestor instituții oameni care nu aveau ce cauta acolo. S-a încercat subordonarea lor pt a servi interesele de partid.

În acești ani grei de luptă cu PSD, mi-am folosit toate pârghiile instituționale pentru a mă lupta cu ei. Pe 26 mai, a fost un punct de cotitură, votul de la referendum a arătat că românii îi sancționează pe pesediști pentru deciziile lor“, a mai spus Iohannis.

Vreau să construim România normală, România puternică, cu instituții eficiente, puse în slujba cetățeanului. PNL va fi motorul acestei viitoare construcții, iar alături de noi vor veni partidele capabile să pună interesele naționale mai presus de cele personale. (…) Este imperativ să le dam oamenilor speranța că viitorul va fi bun, că nu toți politicienii sunt la fel.“.

Liberalii susțin că sunt pregătiți pentru guvernare

De asemenea, președintele PNL, Ludovic Orban a transmis că partidul pe care îl conduce are toate resursele necesare pentru preluarea Guvernului. „Suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie în schimb să facem lucrul ăsta cu trudă, cu modestie, cu smerenie faţă de concetățenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a declarat Orban. El le-a mai transmis celor prezenți că PNL nu trebuie să cadă în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanțe de urgență peste ordonanţe de urgenţă, fără niciun fel de fundamentare.

PSD a ajuns să fure până și miniștri, orice, numai să nu piardă puterea!”, a fost modul în care prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a acuzat PSD. „De trei ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor. Nu le-a păsat nicio secundă că în școlile din România se învață în condiții insalubre. Nu le-a păsat că au ajuns copii să facă autostopul în condiții de nesiguranță. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. Și-au pus pilele și clienții pe funcții plătite într-o lună cu leafa unui om de rând într-un un an“, a declarat Turcan.

„Timpul nesimțiților și al hoților a expirat“

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a mobilizat pe liberali spunând că perioada de opoziție se va încheia, odată cu câștigarea celui de-al doilea mandat de preeșdinte de către Klaus Iohannis. „PNL merită să ajungă acolo, dar bătălia se dă pe 10 și 24 noiembrie”, a spus el. „Timpul nesimțiților și al hoților a expirat, iar garanția pentru schimbare este una singură – Klaus Iohannis, președintele României pentru următorii 5 ani“, a spus Rareș Bogdan.

Despre pericolul pe care PSD îl reprezintă în continuare pentru România a vorbit și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Forțele anti-occidentale grupate în jurul PSD-ALDE nu au renunțat și nu vor renunța niciodată la luptă. Tocmai de aceea și-au aruncat în arenă candidați precum Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu. Acești oameni, dacă ar câștiga, ar anula toate reformele și toate câștigurile României occidentale și ar întoarce România la negura anilor ’90“, a declarat Huțucă.

Astăzi, este mai clar decât oricând, că fiecare român care își dorește o țară occidentală are în președintele Iohannis cea mai bună opțiune pentru România! Cred cu putere că fiecare își dorește o țară în care să conteze dreptatea, adevărul și legea, o țară în care să fim mândri să trăim, să muncim și să ne creștem copiii și nepoții.“.

 

Actualitate