Potrivit Municipalităţii, carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar, iar prețurile sunt stabilite de către producătorii locali.

„Vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța asigurând toate condițiile de igienă și siguranță alimentară.

De asemenea, medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea“, a transmis Primăria Constanţa.

Anul trecut, în această vreme kilogramul de miel (viu) se vindea cu 14-15 lei, acum e la 20 de lei. Dacă sezonul trecut kilogramul de miel la carcasă se vindea în pieţe cu 25-27 de lei, anul acesta sunt între 40 şi 45 de lei.

„Încă din prima zi avem producători care comercializează în cele două piețe, prețul în acest moment fiind de 40 – 45 de lei negociabil/kilogram, ceea ce este un semnal bun, având în vedere că prețul minim se încadrează între 45 – 55 de lei/kg în supermarket”, a declarat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

În piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel, până sâmbătă, 23 aprilie.

(Visited 451 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.