Constanța

La Ovidiu a fost sărbătorită ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso

Cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul care îi poartă numele a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate memoriei acestuia.

Scris de 
 pe data 
20 martie, 2019

Manifestările culturale, desfășurate miercuri, 20 martie, au fost deschise prin evenimentul din cadrul Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’, organizat de Școala Gimnazială Nr.2 ,,Poet Ovidiu’’, unde au avut loc o serie de momente artistice susținute chiar de elevi.

Cei mici au interpretat piese de teatru, au susținut un recital poezii și prezentării grafice ale vieții poetului.

De asemenea, în discursul său, primarului orașului Ovidiu, George Scupra, a vorbit despre legatura dintre numele poetului și identitatea orasului Ovidiu.

O altă succesiune de momente culturale au avut loc la ansamblu statuar „Poet Ovidiu“. Invitați speciali in cadrul evenimentului au fost reprezentantii Universitatii „Ovidius“ din Constanta, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ,,Ovidius în România’’, scris împreuna cu Marina Cap-Bun.

Primarul George Scupra a explicat semnificația ansamblui statuar „Geneza“ , „Metamorfoza“ și „Iubirea“ și, împreună cu elevii Liceului Tehnologic ,,Ion Podaru’’, a depus o coroană simbolică, prelucrată manual de aceștia pe care au descris-o ca fiind ,,o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului, realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil’’.

 

Actualitate