Tăierea numărului de ore la învățământul primar, în gimnaziu și liceu este respinsă de președintele Klaus Iohannis, care trimite la Parlament pentru reexaminare legea prin care se “realizează reducerea din pix a numărului de ore începând cu următorul an școlar”.

Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial pe Educație. În cadrul unei declarații de presă susținute de la Cotroceni, Ligia Deca a avertizat că aplicarea acestor modificări ar aduce “un val de concedieri în sistemul de învățământ”.

Am primit semnale de la federațiile sindicale, care au afirmat că orele în minus înseamnă o reducere masivă a numărului de catedre și deci a numărului de dascăli care lucrează în învățământ”, a afirmat consilierul prezidențial. Aceasta a adăugat că sindicatele “au spus că probabil vor exista mii de posturi disponibilizate“.

Declarațiile au fost făcute joi, 3 ianuarie, la Palatul Cotroceni, de către Ligia Deca, consilier prezidențial pe Educație şi Cercetare. Edupedu.ro a transmis livetext declarațiile sale.

Detalii și articol complet AICI.

 

(Visited 203 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.