Actul normativ a primit doar 65 de voturi „pentru”, insuficiente pentru o lege organică, aceasta având nevoie de minimum 69 de voturi.

Deşi PSD care are majoritate absolută în Senat a votat în favoarea legii, alături de ALDE şi UDMR, aceasta nu a trecut. Senatorii PNL şi USR s-au abţinut.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat după vot că situaţia va fi remediată la Camera Deputaţilor. „Vom Avea majoritate la Cameră”, a precizat acesta.

Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, legea urmând să fie trimisă Camerei Deputaților, forul decizional. În Cameră însă, PSD și ALDE nu au majoritate decât împreună cu UDMR și alte partide.

La începutul lunii martie, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, că legea pensiilor este parțial neconstituțională, actul normativ fiind retrimis Parlamentului pentru reexaminare.

Sesizarea împotriva legii a fost depusă de PNL și USR la finalul anului trecut, imediat după votul din Camera Deputaților.

Întrebată despre absența masivă de la ședință a senatorilor PSD, Viorica Dăncilă a spus că va face o analiză, dar „trebuie pornit de la votul împotrivă dat de parlamentarii opoziției”:

Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit astăzi de la Senat. Poate au lipsit justificat sau nejustificat, voi avea o analiză, dar în primul rând să pplecăm de la cei care au votat împotrivă„.

De asemenea, întrebată dacă vor fi bani pentru plata pensiilor majorate în 2020, Viorica Dăncilă a susținut că PSD s-a ținut întotdeauna de promisiune față de pensionari:

Dacă nu am putut prin lege, am făcut-o prin Ordonanță de Guvern. De la 1 septembrie, pensionarii vor avea majorarea punctului de pensie și vom trece legea pensiilor prin Camera Deputaților„.

 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.