Potrivit proiectului postat pe site-ul SGG, „odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia «România 2040»”, precum și „obligativitatea Guvernului de a continua programele şi proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia «România 2040».”

Din comisia care va dezvolta strategiaRomânia 2040”, vor face parte reprezentanţi ai Guvernului, Presedinţiei, partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză și, desigur, președintele PSD, Liviu Dragnea.

În vederea asigurării consensului naţional şi a validării direcţiilor de dezvoltare, Comisia «România 2040» va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naţionale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă”, se arată în proiect.

Opoziția, însă, a cerut duminică retragerea proiectului pe motiv că acesta este dezvoltat pe un model comunist.

Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili «Comitetul lui Dragnea» devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liberalii au mai spus și că cel care va conduce proiectul, chiar și în viitor, va fi Liviu Dragnea, chiar dacă partidul pe care îl reprezintă nu se va mai afla la guvernare.

Partidul Naţional Liberal a luat act cu stupoare de intenţia Guvernului Dăncilă – Dragnea de a adopta un proiect de lege care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani”, se mai arată în comunicat.

 

(Visited 108 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.