PNL Constanța pune la zid întreaga administrație PSD din Constanța și pe edilul Decebal Făgădu, acuzând Primăria că pune consilierii locali în dificultate și în imposibilitatea de a studia proiectele, documentația justificativă, de a delibera și decide în cunoștință de cauză.

Liberarii fac referire la proiectele ce apar, uneori peste noapte, și care suplimentează ordinea ședințelor Consiliului Local Municipal (CLM), consilieri nemaiavând de timpul necesar pentru a le analiza înainte de supunerea la vot.

Primăria municipiului Constanța are, la ora actuală, un aparat administrativ care, din păcate, nu este în stare să furnizeze Consiliului Local Municipal, în timp util, materialele necesare pentru ca aleșii locali, cei care îi reprezintă pe constănțeni, să poată să ia decizii în cunoștință de cauză. Observăm că aparatul primăriei a suplimentat ordinea de zi, și așa extrem de stufoasă, cu lucruri care nu reprezintă urgențe! Fapt ce ne dovedește, încă o dată, că instituția nu este administrată corespunzător și nici fluxurile administrative nu sunt gestionate eficient.

Primăria Constanța este organizată haotic, iar cei care fac parte din aparatul administrativ nu își înțeleg rolul. Dacă această instituție ar fi coordonată de o echipă capabilă (primar, viceprimar), nu ne-am trezi în situația în care consilierii locali sunt puși în fața faptului împlinit”, afirmă liderul liberal Septimiu Bourceanu.

Bourceanu mai acuză administrația de proiecte făcute pe genunchi și de lipsă de profesionalism din partea celor care concep materialele.

Lipsa de organizare instituțională a primăriei generează erori ale materialelor concepute fie ele și pe ultima sută de metri înaintea ședințelor CLM, fapt care pătează imaginea instituției. Din păcate, de prea multe ori, aparatul administrativ al primăriei a solicitat CLM să aprobe hotărâri menite să îndrepte erori materiale.

Acest lucru demonstrează că acestea ori sunt făcute pe genunchi, fără responsabilitatea actului administrativ, ori persoana care concepe materialele nu are o atitudine profesionistă, punând Consiliul Local Municipal într-o poziție extrem de dificilă din perspectiva celor care l-au ales. Se pare că există o lipsă de capacitate administrativă izvorâtă din incapacitatea primarului Constanței de a gestiona funcționarea instituției. În acest context, ne întrebăm: dacă Primăria Constanța nu poate fi organizată, cum poate fi gestionat municipiul Constanța?“, a concluzionat Septimiu Bourceanu.

De asemenea, un alt membru PNL și consilier local, Cristina Văsii consideră că reprezentanții din cadrul primăriei „dau dovadă de dispreț fățiș și aroganță a executivului local reprezentat de primar și aparatul din subordine față de legislativul localității reprezentat de Consiliul Local”.

Totodată, consilierul local menționează că există inițiative de hotărâri de consiliu, interpelări și solicitări de informare ale consilierilor municipali liberali care își așteaptă de mai bine de un an răspunsul, fapt care evidențiază incapacitatea primăriei de a oferi răspuns în timp util la solicitările primăriei de a oferi răspuns în timp util la solicitările primite.

 

(Visited 149 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.