DNA a cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru liderul PSD. Procurorii spun ca în perioada în care acesta era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi al filialei locale a PSD, ar fi dispus ca două membre de partid să fie angajate la Protecţia Copilului. Era vorba despre secretare de la PSD Teleorman care apoi nici măcar nu au trecut vreodată prin instituţia de stat care le plătea salariile. Prejudiciul estimat depășește 100 de mii de lei. Mai mulţi inculpaţi din dosar au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, iar fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, și-a achitat partea sa de prejudiciu.

O condamnare în acest dosar, chiar dacă nu este definitivă, ar clătina serios scaunul de președinte al lui Liviu Dragnea, fiind greu de crezut că acesta ar mai putea rămâne la conducerea partidului, mai ales că mai are deja o condamnare definitivă. Însă, în PSD orice este posibil, iar Liviu Dragnea a încercat să decupleze partidul de standardele de moralitate sau integritate. În momentul de față, conducerea centrală a PSD face un titlu de glorie din condamnările liderilor partidului, cărora încearcă să le apreteze imaginea din infractori condamnați în martiri sacrificați pe altarul Codruței Koveși.

Dacă PSD nu ar avea o problemă să fie condus de un președinte colecționar de infracțiuni și condamnări, rămâne în discuție doar chestiunea de moralitate, în condițiile în care Liviu Dragnea ocupă și funcția de președinte al Camerei Deputaților, a treia funcție în statul român. Aici nu mai este vorba doar despre preferințele și exigențele membrilor de partid, ci despre România, despre români, despre imaginea unei țări membre UE și NATO care ar avea în fruntea ei un condamnat în mai multe dosare. Însă, pe principiul „noi am câștigat alegerile, facem ce vrem”, pesediștii și Tăriceanu cu ai lui vor încerca orice formă de rezistență pentru a-l proteja pe Dragnea.

(Visited 391 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.