Din cauza faptului că problemele penale ale lui Dragnea se suprapuneau cu agenda ascunsă a PSD, nu au putut indivizii ăștia să apuce de grumaz mult mai repede judecătorii și procurorii, să-și îngroape dosarele penale și să-și scape infractorii de închisoare.

În realitate, Dragnea a ajutat, fără să își dea seama, enorm de mult statutul de drept. Simpla lui prezență în fruntea hoardei pesediste a făcut ca toate demersurile anti-justiție să fie blocate sau măcar încetinite considerabil. Când un penal conduce asaltul asupra legilor penale societatea se inflamează, oamenii sesizează ceea ce este atât de evident și reacționează în consecință.

Fără Liviu Dragnea penalul în conducerea PSD, celebra Ordonanță 13 ar fi trecut ca prin brânză, iar pușcăriile ar fi fost de mult golite de infractorii cu blazoane politice. Asta deoarece opinia publică nu ar fi asociat toate aceste demersuri ca fiind o dedicație atât de evidentă pentru un singur om politic. Și ca să nu scape Dragnea, s-au trezit toți baronii PSD cu probleme în situația de a fi captivi în această zonă extrem de sensibilă a reformei justiției. Ce le-ai făcut, Liviule?!…

Într-adevăr, Dragnea este vulnerabilitatea PSD în bătălia partidului de a subjuga tot ce înseamnă Justiție, de la DNA, parchete, instanțe etc. Și de aceea vor puciștii să scape de el. Nu pentru că are o atitudine dictatorială, că face de râs România zi de zi, că și-a proptit în porțile Palatului Victoria toți analfabeții și retardații din Teleorman. Pentru Firea, Țuțuianu și Stănescu nu este nicio problemă că Guvernul României a devenit barometrul prostiei și al bătăii de joc, nu doar în România, ci în întreaga lume, că avem un premier care face de râs la orice pas întregul popor român.

Pentru PSD nu este nimic în neregulă cu marionetele guvernamentale, iar toată nemulțumirea se reduce doar la blocajele pe Justiție generate de problemele și vulnerabilitățile lui Dragnea. Așa că, tare îmi e că dacă le iese lucrătura, scăpăm de dracu și dăm peste ta-su…

(Visited 194 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.