Este vorba despre mai multe loturi de medicamentele pe bază de valsartan și de hidroclorotiazidă de valsartan, folosite, de cele mai multe ori, împotriva tensiunii arteriale crescute și insuficienței cardiace, pe care Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) le-a retras de piața franceză, întrucât conțin N-nitrozodimetilamina (NDMA), scrie e-sante.fr. 

Substanța NDMA, apărută în timpul fabricării valsartanului, a fost clasificată ca fiind posibilă cancerigentă, în special în ceea ce privește loturile provenite de la compania chineză Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) a dispus, însă, retragerea a peste 50 de medicamente pe bază de valsartan produse de mai multe laboratoare (Arrow, Biogaran, Teva sau EG Labo), care au fost distribuite în farmaciile din Franța.

Totuși, specialiștii ANSM spun că scoaterea medicamentelor de pe piață îi va afecta mai mult pe comercianți decât pe consumatori, întrucât „nu există niciun risc major în cazul pacienților”, însă distribuitorii vor trebui să își refacă stocurile.

Totodată, ANSM menționează că cei care folosesc medicamente pe bază de valsartan nu ar trebui să își întrerupă tratamentul, ci să-l continue normal, achiziționând înlocuitori pentru respectivele pastile numai după ce cutiile pe care le au se vor fi terminat.

 

(Visited 1.731 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.