Constanța

Managerul Spitalului Jud. Constanța, despre pacienta moartă, legată de pat: „Decât să se defenestreze, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”

sursa foto: constanta.press

Managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Tiberiu Tofolean, încearcă să le ia apărarea colegilor acuzați că au chinuit și umilit o pacientă, care în cele din urmă a murit.

Scris de 
 pe data 
18 martie, 2021

Pacienta a fost legată de pat, prezenta urme de violență, nu i s-a dat apă, iar mâncarea i-a fost aruncată pe jos de către infirmiere în semn de răzbunare pentru că femeia s-a plâns fiicei de tratamentul la care este supusă. Mai mult decât atât, pacienta s-a infectat cu COVID19 în timp ce era internată.

Citește AICI întreaga poveste!!!

În fața acestor acuzații, managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Tiberiu Tofolean, a șocat opinia publică prin declarațiile făcute pe acest subiect.

„Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”, a declarat acesta, încercând să explice de ce femeia a fost legată și prezenta leziuni pe corp.

Plin de cinism, acestuia nu i se pare nimic grav faptul că un pacient cu AVC este infectat în spital cu COVID19, spunând că sunt și medici care s-au îmbolnăvit de coronavirus în spital. „Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, a explicat Tofolean pentru digi24.ro

În urma acestor acuzații, numeroși constănțeni au povestit experiențele lor din Spitalul Județean Constanța:

Stamate Florentina: „Secția de Neurologie a scjuct, este varză din toate punctele de vedere. De la pacienți decedați pe targi, lăsați pe coridorul secției, până la volumul neacoperit de muncă. Scapă cine poate. Mai ales, când e vb de un AVC înainte erau aparținătorii…acum, Dumnezeu cu mila
Cat despre faptul că îi leagă pe unii dintre ei… va invit sa lucrați o zi, pe sectie!”

Ionut Edi: „Cunoscand din proprie experienta recomand celor care au rude la sectiile covid sa dea telefoane cat mai dese si sa arate ca bolnavii nu sunt copiii ploii! Sa caute toate canalele sa obtina informatii din interior…!”

Chitu May: „Aceaiasi situatie am trecut si eu cu mama si nu doar odata, ci de 4 ori caci a avut 4 accidente vasculare, in care a avut semipareza si pareza, stand in pampers fara sa se poata misca, hranii, sau vorbii, o țineau cu orele si zilele flamanda si insetata, bruscata si lovita, sau pe targa cate o zi si noapte uitata pe la analize, sau de multe ori nu ii faceau tratamentul ma sunau si imi spuneau ce tratament sa ii cumpăr si sa le duc plus perfuzii si branule, deci mama mea statea si fara tratament cu zilele avand AVC, pareza si prob cardiace sa numai spun ca i.au furat si cercei de aur din ureche ….intr.un final mama a pierdut lupta, arsi pe rug ar trebui sa fie, imi este scarba de tot ce înseamnă cadru medical???CONFIRM CE SE ÎNTÂMPLĂ LA JUDEȚEAN SI NU NUMAI, IN CEL DW LA MEDGIDIA ESTE ACEIAȘI POVESTE, DAR NIMENI NU IA ATITUDINE, AVETI GRIJA DE PĂRINȚII VOSTRI! ??JOS CU MEDICI CRIMINALI SI ASISTENTELE SPAGARE”

Actualitate