PSD-istul, unul dintre ultimii baroni roșii din județul Constanța, candidat la președinția CJC, a fost recompensat de cel care îi era la acea vreme șef de partid, condamnatul Radu-Ștefan Mazăre, cu titlul de cetățean de onoare, ”pentru merite profesionale”.

”Unul dintre cele mai importante <<merite>> ale lui Felix Stroe este faptul că a convins Consiliul Local Constanța să nu se constituie parte civilă în dosarul retrocedărilor, în urma căruia șefii lui, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, au ajuns la închisoare. Astfel, orașul Constanța și locuitorii lui au pierdut terenuri și bani care ar fi putut fi folosiți pentru dezvoltarea urbei noastre. Singurii prejudiciați cu adevărat de acțiunea lui Felix Stroe sunt constănțenii, cărora le cere acum votul. Acesta este cetățeanul de onoare al Constanței! Din acest motiv, solicit Consiliului Local retragerea titlului de cetățean de onoare acordat celui care, prin propunerea sa, a devenit părtaș la furtul secolului în Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Furtul prin ”vot democratic” în Consiliul Local

Acesta a mai spus că Stroe a patentat o metodă care ar trebui menționată în manualele de manipulare: furtul prin vot democratic. ”A pus umărul la ilegalitățile comise de Mazăre și de Constantinescu, i-a apărat și a văduvit orașul de zeci de milioane de euro. Consilierii locali de la acea vreme au crezut în Felix Stroe și au votat înfăptuirea cele mai mari nedreptăți pentru oraș după retrocedările orchestrate de Mazăre și de echipa lui.

Probabil că din acest motiv fostul primar, recunoscător pentru ajutor, i-a acordat un titlu nemeritat și nefundamentat, cel de cetățean de onoare. Să fii consilier local timp de trei mandate, așa cum se menționează în propunerea lui Mazăre de premiere a fidelității lui Felix Stroe, și să închizi ochii la toate ilegalitățile comise de șefii tăi, înseamnă orice numai onoare nu!”, a subliniat Mihai Lupu, candidatul Partidului Național Liberal la președinția Consiliului Județean Constanța.

Prejudiciul Constanței: 36,16 milioane euro

Reamintim faptul că în martie 2008, la inițiativa lui Felix Stroe, pe atunci consilier local PSD, Consiliul Local a votat ca Municipiul să nu se constituie parte civilă în Dosarul Retrocedărilor în care Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu erau inculpați.

”Părerea mea este că nu e de competenţa noastră să solicităm organelor statului să facă expertiză. Este de competenţa organelor statului să se gândească şi să-şi organizeze activitatea aşa cum consideră dânsele.

că au obligaţia legală s-o facă. Eu vă propun să nu solicităm niciun fel de expertiză, că nu e problema noastră şi ….să….ca atâta vreme cât nu avem un document legal întocmit, care să constate vreun prejudiciu, să nu ne constituim parte civilă”, a spus Felix Stroe în ședința Consiliului Local din martie 2008. Așadar, orașul nu a putut recupera prejudiciul menționat în dosar.

Potrivit procurorilor DNA, în urma retrocedărilor ilegale instrumentate de echipa condusă de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, ”a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)”.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.