PSD va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de Opoziție. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute.

Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, au transmis social-democrații, vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Reamintim că parlamentul a votat, joi în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Sursa de finanțare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democrații au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanțare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocației pentru copii poate fi făcută doar prin mărirea deficitului bugetar.

Alocația pentru copii – 84 de lei – este înghețată la acest nivel din iunie 2015. Atunci, în vremea Guvernului Ponta, s-a reușit dublarea ei la propunerea PNL și cu parlamentarii social-democrați votând „împotrivă”.

Deși au trecut aproape patru ani de la momentul majorării alocației, din care ultimii doi ani, de guvernare PSD-ALDE, au făcut ca România să devină „tigrul Europei” în materie de creștere economică și să „devasteze” state precum Franța și Germania, copiii continuă să primească 84 de lei pe lună.

În septembrie 2017, Coaliția PSD-ALDE a refuzat majorarea alocației lunare la 200 de lei, pe motiv că inițiatorii proiectului nu au precizat sursele financiare necesare. Apoi, la începutul lunii, PSD și ALDE au refuzat alte două propuneri legislative de majorare a alocației: una prevedea ca alocația plătită între 2 ani și 18 ani să ajungă la 150 de lei, cealaltă se referea la o biată indexare a alocației cu rata medie a inflației.

 

(Visited 760 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.