Sănătate

Mizerie și medicamente lipsă în Spitalul Județean Constanța. Concluziile din raportul CJC

În urma unui control la Spitalul Județean de Urgență Constanța ce a avut loc în luna martie a acestui an, reprezentanții Consiliului Județean Constanța (CJC) au constatat că există mari nereguli în materie de curățenie, iar numeroase medicamente importante lipsesc.

Scris de 
 pe data 
5 aprilie, 2018

Deși controlul a fost făcut în luna martie, sinteza raportului de verificare a Spitalului Clinic de Urgență Constanța, realizat de CJC, a fost publicată trei săptămâni mai târziu și potrivit ei, concluziile nu sunt cele mai fericite.

În urma constatărilor, CJC a înaintat conducerii spitalui și șefilor secțiilor de Medicină Internă II, Neurologie, Cardiologie și Ortopedie, o serie de „recomandări”.

Dintre toate secțiile spitalului, cea mai gravă problemă în ceea ce privește curățenia a fost găsită la secția de Neurologie.

Curăţenia la nivel de secţie este nesatisfăcătoare din declarațiile asistentelor medicale reiese că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie, nu își îndeplinesc cu maximă diligenţă atribuţiile. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut”, se arată în raportul CJC.

Echipa CJC consideră că în secțiile nemodernizate dezinsecțiile sunt insuficiente, de aceea recomandă personalului spitalului monitorizarea responsabilă a modului în care se realizează curățenia, dezinsecția și deratizarea.

Totodată, reprezentanții CJ au constatat că angajații „nu semnează condicile de prezență”, precum și că aprovizionarea cu materiale igienico-sanitare lasă de dorit și au recomandat conducerii spitalului raportarea lunară către CJC a medicamentelor lipsă, precum și a protezelor, pieselor și consumabilelor.

Chiar dacă aprovizionarea cu medicamente se face de trei ori pe săptămână, reprezentanții CJC au notat lipsa îndelungată a unor medicamente importante (Diurex, Furosemid, Metroprolol etc.) care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții”.

Reprezentanții CJC au cerut conducerii spitalului reanalizarea eficienței externalizării unor servicii din domeniu sanitar, a integrării personalului, dar și urmărirea gradului de satisfacție a pacienților internați, precum și raportarea lunară a cifrei de mortalitate, internări și reinternări.

 

Actualitate