Eveniment

Modificări scandaloase în Codul Rutier. Vitezomanii și bețivii la volan, sancțiuni mult mai ușoare

Deputații au relaxat pedepsele pentru vitezomani, șoferii gresivi și cei care se urcă băuți la volan.

Scris de 
 pe data 
18 mai, 2022

România este țara din UE cu cea mai mare mortalitate pe șosele în accidente rutiere. Viteza, agesivitatea șoferilor în trafic, consumul de alcool la volan continuă să fie printre principalele cauze care anual îndoliază peste 2.000 de familii.

Ce fac parlamentarii români în acest sens? Caută soluții pentru ca tocmai cei care produc tragedii rutiere să poată scăpa mult mai ușor atunci când încalcă legea. Drept urmare, deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni care îi vizează pe șoferii vitezomani, agesivi în trafic sau care se urcă băuți la volan.

În primul rând, deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile, informează Digi24.ro.

De asemenea, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul. În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan.

Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților: „Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș – 15 zile cât primește dovadă de circulație poate săvârși oricâte altfel de contravenții.”

Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare ele trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

Actualitate