În 2016, Ionescu a candidat pe listele PNL la alegerile locale pentru Consiliul Județean Constanța. De asemenea, a vrut să fie și șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, însă a picat examenul cu nota 5,50, iar ulterior a devenit membru al Consiliului de Administraţiei al CN Unifarm.

Ionescu fusese numit la conducerea Companiei Naționale Unifarm după ce, în sedința din 24 iunie 2020, Consiliul decidea ca directorul general de la acea vreme, Adrian Ionel, sa fie suspendat din funcție șase luni, ca urmare a anchetei începută de DNA în care acesta este cercetat pentru mai multe infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu.

Până să fie numit în poziția de manager interimar al Spitalului Județean, Ionescu a fost adus la Constanța de actualul președinte al Consiliului Județean, Mihai Lupu, pe postul de consilier personal pe probleme de management sanitar.

Ionuț Cornel Ionescu este fost manager și director financiar contabil al Spitalului Clinic CF Constanța. Potrivit declarației sale de avere, în societăţile SC Medical System 2004 SRL, SC Expert Company SRL, SC Global Consulting SRL, în trecut fiind director de vânzări și al SC Intermedical București.

Ionescu a absolvit Liceul Teoretic Traian din Constanța (1992-1996), apoi a studiat la Universitatea de Marină Constanța, Facultatea de Electromecanică Navală (nelicențiat), Facultatea de Management (2000-2004), Școala Națională de Sănătate Publică și Managment Sanitar (2007) și Școala Națională de Studii Politice Administrative/Facultatea de Comunicare și Relații Publice (2005-2007, diplomă de master).

(Visited 2.440 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.