Sănătate

O fetiță de 15 ani, victimă a unui accident rutier, a salvat viața altor trei copii. Părinții și-au dat acceptul pentru prelevarea de organe

O fetiță de 15 ani, victimă a unui accident rutier, a salvat viața altor 3 copii.

Scris de 
 pe data 
18 februarie, 2022

Părinții îndurerați și-au dat acceptul pentru a i se preleva organele, care au fost transplantate altor trei copii aflați în stare gravă. O fată a fost salvată după ce a primit ficatul, iar alți doi copii au fost salvați prin transplant de rinichi. Intervențiile medicale au fost realizate la Cluj-Napoca.

„Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii. Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Sunt momente în viaţă când destinul loveşte fără milă. E ca şi cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentinţă crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viaţa familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinţii au reuşit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire”, se arată într-o postare pe Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT). O adolescentă de 14 ani a fost salvat prin transplant de ficat, iar doi copii de 8 ani au fost salvaţi prin transplant de rinichi.

„Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant. Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani şi de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop”, se mai arată în postarea ANT.

Actualitate