Politică

Orban, după demiterea Guvernului PSD. „Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare începe o perioadă de construcție“

Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut declarații de presă după demiterea Guvernului în urma adoptării moțiunii de cenzură inițiată de Opoziție.

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2019

Astăzi Parlamentul României a demis guvernul PSD, care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani.

Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Mulțumesc colegilor mei care au fost prezenți toți și au votat.

Mulțumesc partenerilor politici care au stat până la sfârșit rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, de către o putere disperată care nu a făcut altceva decât să servească infractorii.

Nu ne bucurăm azi, guvernarea României e un lucru mult prea grav. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare începe o perioadă de contrucție, în care guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului.

Am convocat Biroul Politic Național al PNL pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care ne vom duce la președintele României.

Salut și respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși și au votat în favoarea moțiunii.

Există o speranță, țin să-i felicit și să le transmit respectul meu parlamentarilor indiferent de culoarea politică și că în sfârșit am oprit PSD să facă rău României.“, a declarat Orban.

Din momentul adoptării moțiunii de cenzură în Parlament, Guvernul este considerat demis. Potrivit Constituției, Guvernul Dăncilă îndeplinește numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet.

Premierul-demis Viorica Dăncilă nu mai poate adopta ordonanțe simple sau de urgență și are puteri limitate până la instalarea unei noi echipe la Palatul Victoria.

 

Actualitate