Politică

Orban: „Nu sunt bani pentru mărirea alocațiilor”. A doua zi, partidele primesc 60 milioane lei subvenție

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, luni, situaţia la zi a subvenţiilor primite de formaţiunile politice din România din bugetul statului.

Scris de 
 pe data 
27 mai, 2021

Conform AEP, în perioada ianuarie-martie 2021, partidele au primit subvenţii de la stat în valoare de 50.972.370,00 lei şi au cheltuit 41% din totalul sumelor încasate.

PSDa primit subvenție de la stat suma de 19,6 milioane lei, PNL – 16,6 milioane lei, USR – 5,2 milioane lei, PLUS – 3,6 milioane lei, AUR – 4 milioane lei. Restul banilor, până la suma de 50,9 milioane lei, s-au împărțit între PMP și PRO România.

În același timp, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022. Orban a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare.

„Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Ludovic Orban”.

Actualitate