Constanța

Parcarea în Zona 2 a Constanței ar putea deveni gratuită; tarifele în Zona 0 și 1, reduse la jumătate. Consilierii PSD cer modificarea Regulamentului de parcări

Consilierii PSD cer modificarea Regulamentului Parcărilor prin eliminarea Zonei 2, tarife reduse la jumate în zonele 0 și 1, parcare gratuită peste tot după ora 20 și în weekend.

Scris de 
 pe data 
17 mai, 2022

După mai bine de un an de la adoptarea Regulamentului de Parcări a municipiului Constanța, consilierii locali PSD au depus un proiect pentru modificarea acestuia. Potrivit amendamentelor, se propune eliminarea completă a tarifelor din Zona 2, parcarea urmând să devină gratuită.

De asemenea, potrivit proiectului PSD, taxa de parcare pentru zonele 0 și 1 va fi redusă la jumătate: 2lei/ora pentru Zona 0 și 1,5 lei/ora pentru Zona 1.

„Am depus proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând spiritul amendamentelor propuse de PSD în 2021 și respinse de actuala administrație. Având în vedere tarifele exagerate şi nejustificate aprobate prin H.C.L. 123/2021 de cătrePNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic şi social actual, se impune, ca măsură urgentă, SCĂDEREA semnificativă a TARIFELOR de PARCARE, măsură care va susține populația, sectorul turistic şi mediul de afaceri constănţean”, a anunțat liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu.

Potrivir acestuia, se dorește modificarea regulamentului astfel:

  • Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA
  • Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA
  • DESFIINȚARE Zona 2
  • PARCAREA gratuită în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul Constanța( INCLUSIV Stațiunea MAMAIA)
  • Abonamentul pentru Zona 0 este valabil şi pentru Zona 1.
  • Posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore/1 zi/ 7 zile/ 30 de zile/ 1 an la tarife rezonabile. Exemplu: Abonament 30 de zile/tarif/oră Zona 1- 0,75 lei inclusiv TVA
  • Gratuitate pentru autoturismele hibrid.

Actualitate