Administraţie

Parcul Tăbăcărie e pârloagă, deși Chițac toacă 4 milioane de lei pentru îngrijire. Forța Dreptei: De banii aceștia se trage apă din lac și, chipurile, se udă câteva plante

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2023

Ionuț Stoica, membru în cadrul Forța Dreptei Constanța, a publicat un răspuns oficial din partea Primăriei Constanța, solicitat prin Legea 544/2001, din care reiese că municipalitatea a plătit, în 2022, suma de 4.100.000 de lei pentru îngrijirea și irigarea parcului Tăbăcărie.

Cu toate acestea, majoritatea vegetației din parc este uscată, iar constănțenii se plâng pe Facebook de faptul că toată zona are un aspect neîngrijit.

Primarul Vergil Chițac promitea că parcul Tăbăcărie va intra într-un amplu proces de reabilitare. Acest lucru nu s-a întâmplat. Și nu doar că a mințit, așa cum a făcut-o în repetate rânduri, însă primarul Chițac nu are nicio problemă cu faptul că în secolul 21 se umblă cu cisterna în parc și se trage apă din lac cu furtunul pentru a uda câteva plante“, a transmis Ionuț Stoica.

Potrivit documentului (ce poate fi vizualizat la finalul articolului), „sumele achitate pentru operațiunile udat cu furtunul de la cisternă și transport apă cu cisterna în parcul Tăbăcărie pentru anul 2022 au fost în cuantum de 49.220 lei. Același răspuns oficial arată că „în anul 2022 suma achitată pentru întreținerea spațiilor verzi din parcul Tăbăcărie, incluzând și udarea acestora a fost de aproximativ 4,1 mil lei.

Reprezentantul Forța Dreptei susține că ceea ce face în prezent primarul Vergil Chițac este bătaie de joc pe banii constănțenilor și că există alternative la metoda primitivă și, vizibil, ineficientă pe care o pune în practică actuala administrație. „Suntem în discuții cu instituții ale statului și experți în domeniu în legătură cu soluțiile existente pentru situația spațiilor verzi din Constanța. Poate fi implementat un sistem de irigare ce presupune costuri mult mai reduse și de o eficiență notabilă“, a declarat Ionuț Stoica pentru Constanța de Azi.

Actualitate