Actualitate Politică

Parlamentarii Forța Dreptei, protest la Cotroceni. Deputatul Bogdan Bola: PNL ne-a băgat PSD-u în casă! Vor să pună mâna pe tot, inclusiv la Constanța

Scris de 
 pe data 
13 iunie, 2023

Parlamentarii Forța Dreptei au protestat în fața Palatului Cotroceni în contextul consultărilor pe care președintele Klaus Iohannis le-a avut cu partidele PNL și PSD, pentru desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim ministru. Ludovic Orban l-a acuzat pe șeful statului că astăzi „comite ultimul act de trădare, din drama pe care a servit-o poporului român, dând puterea pe mână caracatiței PSD“.

După consultările cu partidele parlamentare ce au avut loc marți la Cotroceni, Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, să formeze un nou guvern, după demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru.

Admitere Ovidius Constanta 2023

„S-au terminat consultările. Coaliția de guvernare a decis acum un și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcționat foarte bine până acum și sunt încredințat că va funcționa și în continuare“, a declarat Iohannis.

Prezenți în fața Palatului Cotroceni, parlamentarii Forța Dreptei au criticat dur decizia președintelui Iohannis și l-au acuzat de trădare față de românii care l-au votat

„Își bate joc și trădează încrederea și speranţa care i-a fost acordată de 6 milioane și jumătate de români, promisiunile pe care le-a făcut în campanie: o Românie fără PSD, o Românie normală, care să fie guvernată pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale, care să se modernizeze, în care să se facă reformele necesare, să se repare legile justiției și lupta anticorupție să fie sprijinită de la cel mai înalt nivel“, a declarat Ludovic Orban.

Alături de colegii săi în fața Palatului Cotroceni, liderul Forța Dreptei a mai susținut că președintele „Klaus Iohannis comite ultimul act de trădare, din drama pe care a servit-o poporului român, dând puterea pe mână caracatiței PSD“.

„Începând de astăzi, după desemnarea lui Ciolacu, Klaus Iohannis arată că nu a fost altceva decât un Cal Troian al PSD, nu a fost altceva decât un mincinos nerușinat, care și-a bătut joc de toți oamenii cărora le-a făcut promisiuni pe care imediat ce s-a văzut cu al doilea mandat în buzunar le-a călcat în picioare“, a mai arătat Orban.

Prezent la manifestare, deputatul constănțean Bogdan Bola susține că intenția PSD de acapara, cu sprijinul PNL, tot ceea ce înseamnă putere și instituții, se reflectă și în alianța de la Constanța a celor două partide.

„Noi, cei de la Forța Dreptei, vom rămâne consecvenți principiilor pe care le-am enunțat în 2020 și vom continua să luptăm împotriva acestei caracatițe formată astăzi din PSD și PNL. Din păcate, foamea celor de la PSD de a acapara total instituțiile statului se vede și din simplul fapt că au eliminat UDMR-ul de la guvernare.

Intenția pesediștilor este cât se poate de clară și nici măcar nu se mai feresc să o ascundă: vor să pună mâna pe tot, iar asta se vede chiar și la Constanța. După ce orașul reușise într-un final să scape de PSD, după mai bine de 20 de ani, gașca PNL a avut și are grijă să păstreze linia dictată de la centru. PNL ne băgat PSD-u în casă! Constănțenii care, prin vot, au vrut să scape de PSD, au fost mințiți și trădați… Pe lângă semnalul de alarmă, protestul nostru mai are menirea de a le arăta oamenilor că există o speranță și că în țara asta mai sunt și politicieni care își respectă cuvântul dat față de cei care i-au votat!“, a declarat Bogdan Bola.

Parlamentarii Forța Dreptei au venit la Cotroceni cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Lacheii te slugăresc, liberalii te urăsc!”, „Iohannis cal troian al PSD!”, „Pas cu pas, tu ne-ai ras!”, „Ne-ai mințit de la început, ne-ai trădat și ne-ai vândut!” saui „Te-ai făcut frate cu dracu, Să-i dai bacu lui Ciolacu!”.

Actualitate