Deputatul constănțean, Bogdan Huțucă a postat pe pagina sa de Facebook anunțul prin care face cunoscut amendamentul ce modifică alocațiile pe care le primesc copiii din România.

PNL a obținut o victorie uriașă pentru toți copiii din România!
Am reușit împreună cu colegii mei liberali să trecem la limită un amendament prin care mărim alocațiile copiilor astfel:
Copiii sub 2 ani: de la 200 la 300 lei
Copiii peste 2 ani: de la 84 la 150 lei“, a scris Huțucă.

Amendamentul a reușit să treacă deoarece, la momentul votului, parlamentarii din coaliția PSD-ALDE nu erau toți prezenți în sală.

De asemenea, Bogdan Huțucă spune că parlamentarii PSD și ALDE încearcă să reia votul.

ALDE și PSD nu recunosc votul! ALDE și PSD nu vor să crească alocatiile! Rușinos ce fac parlamentarii puterii! Rușine!“, a mai transmis președintele PNL Constanța.

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului invocând motive tehnice. A fost luată o pauza de consultări, dar votul nu s-a reluat. În cazul în care s-ar fi întâmplat acest lucru, liberalii au spus că apelează la CCR.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru şi 119 voturi împotrivă.

Prevederea PNL adoptată de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiilor copiilor.

Se propune suplimentarea sumelor prevăzute în Anexa 3/20.01 Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale Titlul 57/ Titlul Asistenţă Socială cu suma de 2.130.528 mii lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii, începând de la data de 1 martie 2019”, prevede amendamentul PNL, adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului.

Măsura va intra în vigoare de la 1 martie întrucât a fost votată în bugetul pe 2019.

 

(Visited 854 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.