În cursul zilei de joi, 6 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat doi cetăţeni români şi doi cetăţeni turci, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 50 de ani, călătorind cu un autoturism. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste false PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu respecta condiţiile de fond, iar datele înscrise în ele nu sunt reale.

În prezent, poliţiştii de frontieră constanţeni efectuează verificări faţă de cele patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.