Politică

Pesedista Rovana Plumb, respinsă de comisia juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan.

Scris de 
 pe data 
26 septembrie, 2019

Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

În acest moment, audierea doamnei Plumb în comisie este anulată, iar președintele Parlamentului European îl va informa pe președintele Comisiei că Rovana Plumb nu îndeplineste condițiile și nu își poate exercita funcția de comisar european”, a declarat Siegried Mureșan la Digi24.

Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a insistat europarlamentarul PNL.

Avizul pozitiv din comisia JURI este o precondiție pentru audierile candidaților în comisiile de specialitate. Fără un aviz pozitiv audierea nu poate avea loc. Comisia JURI va trimite scrisoarea către comisia din cadrul Parlamentului European și către președintele Parlamentului. Regulamentul spune că președintele Parlamentului European va cere președintelui Comisiei Europene să informeze ce va face în consecință”, au explicat joi, în cadrul unui briefineg cu presa, și reprezentanți ai Parlamentului European.

Comisia juridică a PE (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european, au spus surse europene, citate de Mediafax.

Informația a fost confirmată de Mureșan: ”Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin”.

Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă, a precizat europarlamentarul.

Nu am făcut nimic gresit. Întotdeauna am respectat și respect legea. Am fost transparentă pentru că nu am nimic de ascuns. Nimic”, a declarat Rovana Plumb după audierea sa, însă înainte de a afla decizia europarlemntarilor din comisia juridică.

 

Actualitate