Constanța

Peste 1500 de șoferi constănțeni, amendați pentru că nu și-au plătit parcările prin SMS

În decursul a 26 de zile, polițiștii locali din Constanța au dat 1.573 de amenzi șoferilor care nu și-au plătit locurile de parcare.

Scris de 
 pe data 
22 noiembrie, 2018

Numărul mare de amenzi a fost aplicat în perioada 18 octombrie – 13 noiembrie, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea unui loc în parcările cu plată cu tarif orar, fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata.

Șoferii trebuie să știe că amenzile pentru ocuparea unui loc în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 – 1.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare.

Parcările cu plata prin SMS de pe raza municipiului Constanţa sunt disponibile în program non stop, iar plata se poate face foarte simplu.

Pe langă varianta clasică ce presupune trimiterea unui mesaj la numărul 7420, utilizatorii telefoanelor mobile au la dispoziţie şi aplicaţia gratuită TPARK, unde se poate achita și cu un card bancar.

 

Actualitate