La sosire, Roman nu a făcut nicio declarație, însă în momentul în care a plecat de la Parchet, fostul premier a susținut că decizia pe care i-au comunicat-o procurorii este ridicolă, susținând că este nevinovat.

Dintr-o dată, eu visez la nu știu ce putere politică… e absurd! E grotesc! Nu se poate așa ceva! Revoluția a avut o desfășurare tragică. Eu cred că asta trebuie lămurit, adică ordinele militare. Cine le-a dat, cine le-a transmis, cine le-a executat. Unde eram acolo? Nu eram în niciun fel de grup“, a declarat fostul premier.

Reamintim că, pe 13 aprilie, președintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor în ceea ce privește urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu în dosarul revoluției, pentru infracţiuni contra umanităţii.

La începutul lunii aprilie, Petre Roman spunea că cererea procurorului general Augustin Lazăr pentru începerea urmării penale în dosarul „Revoluției” este „revoltătoare” și „extrem de surprinzătoare”, iar, potrivit declarațiilor de astăzi, părerea fostului premier nu s-a schimbat.

 

(Visited 101 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.