Sorin Câmpeanu spune că sunt cel puțin 200.000 de elevi care nu au avut acces la tablete sau calculatoare și alți 280.000 fără acces la internet. Cu alte cuvinte, nu au făcut școală online.

Dintre cele 7.203 școli, nu este niciuna care să poată spună că nu are nevoie de niciun fel de acțiune remediabilă. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediabile.

Acțiunile remediabile trebuie făcute peste programul specific clasic, aferent semestrului doi, deci e clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și ore pe parcursul zilei de sâmbătă, dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli.”

Dacă vor fi plătiți, dascălii ar accepta să predea și la sfârșit de săptămână, a spus la Europa FM, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu. El crede că ar fi totuși o problemă:

Va fi o mică problemă în ceea ceprivește spațiul, pentru că sunt multe unități școlare care învață în două schimburi, dar la nivelul fiecărei unități de învățământ se va analiza și se vor face propuneri.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune că elevii așteaptă un plan pentru recuperarea orelor pierdute, mai ales pentru cei din anii terminali.

Orele de educatie remedială vor avea loc abia după ce va fi posibilă revenirea elevilor în clase. Ministerul Educației ar vrea ca din semestrul al doilea, adică din 8 februarie, să se redeschidă școlile.

Sunt luate în calcul mai multe scenarii, dar totul depinde de cum va evolua pandemia de coronavirus.

(Visited 342 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.