“PNL va depune la Biroul Electoral Central o cerere de prelungire a programului de vot de la ora 21 până la ora 23. Este clar că pe analiza numărului de persoane care pot să voteze pe parcursul unei ore, cetăţenii români care stau la coadă în diaspora nu au cum să-şi exercite toţi dreptul de vot. Ca atare, obligaţia Biroului Electoral Central este aceea de a interpreta legea astfel încât să permită exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean român care intenţionează să voteze”, a afirmat Orban.

El spune că nu există niciun argument legal care să împiedice prelungirea programului de votare.

“Nu există niciun argument legal care să împiedice prelungirea programului de votare până la ora 23, astfel încât să permitem cetăţenilor români să îşi exercite dreptul fundamental la vot. BEC are bază legală pentru că legea referendumului era clar că este permis dreptul de vot până la ora 23, iar acolo unde există neclarităţi sau prevederi contrare, BEC are dreptul de a lua decizii clarificatoare care să permită exercitarea dreptului de vot”, a explicat liderul PNL.

Orban a mai spus că nici până în prezent nu s-a rezolvat problema dreptului de vot pentru alegătorii internaţi în spitale şi solicită ca preşedinţii birourilor electorale să permită deplasarea urnei mobile.

“Nici până acum nu s-a rezolvat problema dreptului de vot în secţii de votare pentru cetăţenii români care sunt internaţi în spitale. Din nou solicităm preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare care au spitale pe raza secţiei de votare să permită deplasarea urnei mobile în aceste spitale publice pentru a permite exercitarea dreptului de vot pentru cetăţenii români care sunt internaţi înspitale şi care au dreptul să voteze şi care şi-au exprimat intenţia de a-şi exprima acest drept de vot”, a afirmat Orban.

 

(Visited 196 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.