Politică

PNL vrea să o demită pe Olguța Vasilescu prin moțiune. „Toate profesiile au fost afectate de Legea salarizării”

deputat PNL Paul Victor Dobre

PNL va încerca să forțeze demiterea ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, printr-o moțiune simplă, care va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018

Liberalii o acuză pe aceasta că a gestionat „defectuos” Legea salarizării, care a afectat în cele din urmă toate profesiile.

Vicepreședintele PNL, Victor Paul Dobre, a anunțat în această dimineață, la Constanța, că moțiunea simplă este un gest politic menit să sancționeze haosul creat prin aplicarea defectuoasă a unei legi care oricum avea mari lacune.

„Vom avea un eveniment major săptămâna viitoare, când e programată dezbatrerea și votarea moțiunii simple depuse Partidul Național Liberal prin care cerem demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ca urmare a proastei gestiuni a Legii salarizării. PSD a reușit preformanța să promoveze un proiect de lege, asupra căruia am atras atenția încă din vara anului trecut când a trecut prin Parlament, care a nemulțumit toate sectoarele sociale, atât din sistemul bugetar, cât și din privat. Practic, toate profesiile au fost afectate prin proasta gestionare a acestei legi”, a declarat vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre.

Liderul liberal susține că prin ezitările și tensiunile sociale create, PSD a demonstrat încă o dată lipsa de funcționare a guvernelor social-democrate. „PSD e la  al treilea guvern și nu a reușit să găsească oameni. PSD are voturi, dar nu are miniștri. PSD are electorat, dar nu are prim-miniștri. Singuri și-i schimbă. Aplicarea Legii salarizării a fost, în fapt, o demonstrație a lipsei de comunicare între ministere. Este incredibil să știi că peste șase luni se aplică legea, iar cei din conducerile ministerelor să nu cunoască modul de aplicare a legii. Bineînțeles că gestul nostru de opoziție e destul de greu să-și atingă ținta, pentru există în Parlament o majoritate consolidată. Dar, noi trebuie să ne facem datoria și nu se știe niciodată cum evoluează lucrurile”, a mai precizat vicepreședintele PNL.

Actualitate