Șoferii prinși că nu achită taxa de parcare sunt sancționați cu amenzi contravenționale între 500 și 1.000 lei, însă, în unele situații, se poate dispune ridicarea mașinii, ceea ce înseamnă încă 700 lei.

Ce este revoltător este că actualul sistem este chiar mai prost și mai restrictiv decât cel de pe vremea mandatului lui Făgădău. Acum, parcarea nu se poate achita decât prin SMS, dar doar dacă ești în rețelele Vodafone sau Orange (cei cu Telekom sau Digi nu pot plăti parcarea).

foto:dobrogeatv.ro

Mai există aplicația ce poate fi descărcată pe telefonul mobil, dar și posibilitatea de a cumpăra tichete de parcare răzuibile, dar care se comercializează la kilometri distanță de parcările cu plată. Spre exemplu, dacă vrei să parchezi pe Tomis, mai întâi trebuie să mergi în cartierul Viile Noi ca să îți cumper tichet de parcare de la sediul Confort Urban.

Primarul Vergil Chițac forțează nota cu amenzile pentru a-i speria pe șoferi ca să plătească tarifele uriașe de parcare stabilite. Edilul știe că aceste amenzi pot fi foarte ușor anulate în instanță, dar merge pe principiul: „din 10 fraieri sancționați, 5 tot or plăti amenda”.

Cât costă parcarea

Zona 0 – tariful este de 4 lei/ora, iar primele 30 de minute sunt gratuite.

Zona 1 – tariful este de 3 lei/ora, primele 30 de minute gratuite.

Abonamente: pentru instituții publice și societăți comerciale – 199 lei/lună, fără rezervarea locului de parcare. Pentru persoanele fizice, care nu domiciliază în zona1, 499 lei/lună.

Zona 2 – Spațiile de parcare situate pe trama stradală a municipiului Constanța, cu excepția spațiilor de parcare cuprinse în Zona 0 și 1 și parcările de reședință. Primele 30 de minute gratuite, după 30 de minute 1 leu/ora. În zona 2 sunt disponibile următoarele tipuri de abonamente: 1zi – 20 lei, 7 zile – 100 lei, 30 zile – 150 lei, 1 an – 199 lei. Aceste abonamente nu includ rezervarea locului de parcare

(Visited 2.691 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.