Externe

Politicienii danezi vor excluderea PSD din Partidul Socialiștior Europeni

Parlamentarul danez, Orla Hav – Sursă foto: danemarca.dk

Mai mulți politicieni danezi vor ca PSD-ul lui Dragnea să iasă din Partidul Socialiștilor Europeni. Inițiativa aparține românilor din Danemarca reprezentați de George Forlafu, scrisoarea fiind tradusă în mai multe limbi și deja discutată de parlamentarii danezi.

Scris de 
 pe data 
17 august, 2018

Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate.

În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa, a spus parlamentarul Orla Hav, citat de danemarca.dk.

Hav a menționat că propunerea va fi comunicată și altor partide din Europa care îmbrățișează mișcare social-democrată, pentru că șansele ca PSD să iasă din PES cresc odată cu numărul politicienilor care își doresc acest lucru. Scrisoarea a fost deja tradusă în italiană, spaniolă, portugheză, franceză, germană și suedeză, notează danemarca.dk.

 

Actualitate